Jant boyutlarının tüketime etki ettiği bilinen bir geçek. Fakat bu etki ne kadar? Enhauto geçtiğimiz haftalarda 110 km/h, 120 km/h ve 130 km/h hızlarında aynı güzergahta (100 km) tüketim ve menzil testi yapmıştı. (Bkz. Tesla Model Y ile otoyolda 110, 120 ve 130 km/s Menzil Testi) Testte 20 inç boyutunda jant kullanılmıştı.
Test sonrası gelen talep üzerine Enhauto 18 inç jantlar ile aynı güzergahta testi tekrarladı ve jant boyutunun tüketim ile menzile etkisini gerçek koşullarda görmüş oldu.
Test sonrası gelen talep üzerine Enhauto 18 inç jantlar ile aynı güzergahta testi tekrarladı ve jant boyutunun tüketim ile menzile etkisini gerçek koşullarda görmüş oldu.
Yapılan testte jant ebatlarının etkisi gerçek zamanlı olarak görülmüş oldu. Düşük hızlarda jant ebatı daha fazla etki ederken hız arttıkça aerodinamik etki janttan daha fazla kendini hissettirmiş görünüyor.

EnhAuto
Tesla model Y ile 110, 120 ve 130 km/s testi (20" Jant)
Aynı parkurda sabit hızlarla gerçekleştirilen üç farklı sürüşün sonuçları şu şekilde sıralandı:| - | 110 km/s | 120 km/s | 130 km/s |
|---|---|---|---|
| Süre | 1 saat 9 dakika | 1 saat 6 dakika | 1 saat |
| Tüketim | 14,2 kWsa | 15,6 kWsa | 17,2 kWsa |
| Tahmini menzil | Yaklaşık 554 km | Yaklaşık 504 km | Yaklaşık 469 km |
Tesla model Y ile 110, 120 ve 130 km/s testi (18" Jant)
Aynı parkurda sabit hızlarla gerçekleştirilen üç farklı sürüşün sonuçları şu şekilde sıralandı:| - | 110 km/s | 120 km/s | 130 km/s |
|---|---|---|---|
| Süre | 1 saat 9 dakika | 1 saat 6 dakika | 1 saat |
| Tüketim | 13,7 kWsa | 15,3 kWsa | 16,6 kWsa |
| Tahmini menzil | Yaklaşık 577 km | Yaklaşık 516 km | Yaklaşık 475 km |
Yapılan testte jant ebatlarının etkisi gerçek zamanlı olarak görülmüş oldu. Düşük hızlarda jant ebatı daha fazla etki ederken hız arttıkça aerodinamik etki janttan daha fazla kendini hissettirmiş görünüyor.

EnhAuto